16 Mayıs 2011 Pazartesi

İBRAHİM SARAÇOĞLUNDAN BAZI BİTKİSEL ÇÖZÜMLER



YAŞLILIK LEKELERİNİ ÖNLEYEN BİTKİSEL ÇÖZÜMLER

Yaşlılık lekeleri (lentigo) 45-50 yaşlarında görülmeye başlar. Lentigo, derinin renk bozukluğu hastalığıdır. Derinin üst tabakasında kahverenkli pigment lipofuzsin birikimleridir. Birkaç santimetre büyüklüğünde ve kahverenklidirler.
Açık tenlilerde daha belirgin olarak gözlenirler. Özellikle ellerin üstünde, burun ve çevresinde daha sık görülür. Yaşlılık lekeleri kansere dönüşmez.
Yaşlılık lekelerinin oluşma nedeni, ilerleyen yaş olmakla birlikte, güneş ışınları ve sigara, alkol tüketimi önemli etkenlerdendir.
Güneş ışınları ve sigara alkol tüketimi, cilt üzerinde serbest radikallerin oluşumuna ve pigmentlerin de bir araya gelerek cilt üzerinde kahverengi lekelerin oluşmasına neden olurlar.
Prof. Dr. İbrahim Saraçoğlu oluşan yaşlılık lekeleri için bitkisel çözümler öneriyor.
Yaşlılık Lekeleri için Soya Fasulyesi Kürü :
2 bardak suyu ağızı kapalı tencerede kaynatınız. Su kaynayınca içine 6 yemek kaşığı soya fasüylesi atın. En az 20 dakika kaynatınız. Kaynatma esnasında su çok azalırsa, bir miktar su ilave edebilirsiniz. Suyun rengi kırmızı renge dönüşünce, bu sudan, bir kahve fincanı dolacak kadar süzerek alınız. Ilıyınca yaşlılık lekeleri üzerine pamukla sürünüz. Kurudukça 3-4 kez tekrarlayarak, sürünüz. Bu kürü 1 ay boyunca, haftada 3 kez uygulayınız.
Yaşlılık Lekeleri için Limon-Sirke Kürü:
Bir tatlı kaşığı taze sıkılmış limon suyuyla bir tatlı kaşığı sirkeyi kahve fincanında karıştırınız. Bu karışımı 5 dakika bekletiniz. Daha sonra yaşlılık lekelerinin üzerine pamukla sürünüz. Bu kür 1 ay boyunca haftada 3 kez uygulanır.
Önemli : Her iki kür de birbirinden tamamen farklıdır. Kesinlikle aynı zamanda iki kür birden uygulanmaz.

BALGAM SÖKTÜRÜCÜ BİTKİSEL TEDAVİ

Balgam solunum yollarından öksürükle atılan salgıdır. Balgamın mekanı akciğerlerdir. Balgam genellikle bakteri kolonileri. toz tanecikleri ve akyuvarlardan oluşur.
Balgam tek başına bir hastalık değildir ve solunum yollarında bir miktar balgam bulunması normaldir. Balgam rahatsız edecek derecede çoksa ve rengi değişmişse bir hastalığın belirtisi olabilir.


Balgam Tedavisi için öncelikle balgamın nedenini bulmak ve bir hastalıktan kaynaklanıyorsa hastalığın tedavisine başlamak gerekir.
Balgam yutulmamalıdır. Kağıt mendil veya peçeteye tükürülmeli ve atılmalıdır.
Bununla birlikte, balgam şikayetini azaltmak ve kurtulmak için, Prof. Dr. İbrahim Saraçoğlu’nun son derece basit ve pratik önerisinden faydalanabilirsiniz.
Prof. Dr. İbrahim Saraçoğlu’nun Balgam Tedavisi :
1 tatlı kaşığı bal ve 1 tatlı kaşığı tereyağı karıştırılır. Her gece yatmadan önce yapılan bu karışım yenir.
Bu kür bir hafta uygulanır.
Ayrıca, SU, en iyi balgam söktürücüdür. Tabiki ılık su içilmesi gerekir.
Ihlamur ve adaçayı da oldukça faydalıdır.





ERKEN BEYAZLAYAN SAÇLARA BİTKİSEL ÇÖZÜM

Yaşlandıkça saçlar beyazlar, hastalıklardan dolayı saç beyazlar, vitamin eksikliğinden saç beyazlar, % 90 genetik yapıdan dolayı saçlarımız erken yaşta bile beyazlayabilir.
Eğer saçlarınıza çok erken yaşta aklar düşmeye başlamışsa, işte size Prof. Dr. İbrahim Saraçoğlu’ndan bu derdinize deva.
İbrahim Saraçoğlu, erkenden beyazlayan saçlar için, günde bir tabak sarımsaklı yoğurt ve bir tatlı kaşığı çörek otu yenilmesini tavsiye etmektedir.
Ayrıca, Bektaşi üzümünü, (Amla olarak da bilinir) Hindistan cevizi yağıyla karıştırarak saçlı deriye düzenli olarak sürün.
Birkaç kurutulmuş Amla’yı Hindistan cevizi yağıyla siyaha dönene kadar kavurun.Elde edilen yağı saçlı deriye sürün.
Bu karışım gri saçları siyaha döndürecektir.

CİLT LEKELERİNE BİTKİSEL ÇÖZÜM

Aynaya baktığımızda cildimizin pürüzsüz ve lekesiz olmasını kuşkusuz  hepimiz isteriz.
Ama cildinizde lekeler var diye, aynalara küsmenizi de istemeyiz. Bu konuda Prof. Dr. İbrahim Saraçoğlu size yardımcı olacak, bitkisel bir çözüm, öneriyor.
İbrahim Saraçoğlu’ndan Cilt Lekeleri için Bitkisel Tedavi :
* Yarım litre su
* 2 yemek kaşığı lavanta
* 1 yemek kaşığı testere dişli aslan pençesi
Suyu kaynatın. Kaynamış suyun içine lavanta ve aslan pençesini atın. Bu karışımın buharı cilde tutulur. Ya da isterseniz suyun içine bir miktar pamuk batırın ve bir miktar suyu emdikten sonra pamukla tüm yüzünüzü silin.
Testere dişli aslan pençesinin yaprakları testere dişi şeklindedir. Düz kenarlı yapraklı olan aslan pençesini kullanmayınız.




UNUTKANLIĞA BİTKİSEL ÇÖZÜM

Unutkanlık, küçükten büyüğe birçok kişinin ciddi bir sorunu. Unutkanlık ise, genelikle, stres, kaygı, düşünce, artan sorumluluklar, beslenme bozukluğu ve uykusuzluk gibi nedenlerden kaynaklanmakta. Kısaca herkesin kafası meşgul, beyni yorgun, bir şeyleri hatırlamakta, algılamakta zorlanıyor.
Günlük hayatta çok fazla önemsemediğimiz, üzerinde durmadığımız unutkanlıklar, ilerde bize sıkıntı yaşatabilir. Böyle bir şey yaşamamak için, Prof. Dr. İbrahim Saraçoğlu’nun önerdiği doğal bir kür ile unutkanlığa son verebiliriz.

Prof. Dr. İbrahim Saraçoğlu’ndan Unutkanlığa Karşı Havuç Kürü :
1 ay boyunca hergün akşam yemeğinden 2 saat sonra yada gece yatmadan önce mutlaka taze sıkılmış havuç suyu içilmesini öneriyor. Havuçları her akşam taze taze sıkınız. 30 günlük bir kullanım sonrası, zihninizdeki değişimin farkına varacaksınız.


SİNÜZİT İÇİN BİTKİSEL ÇÖZÜM

Sinüzit, kişiye yaşattığı sıkıntılar ile o kişinin hayatını zindan eder, yaşam kalitesini bozar.
Bu kişilerin, öncelikle, soğuk algınlığına karşı kendilerini korumaları gerekir. Tedbir olarak; saçlarını çok iyi kurutması, soğuktan ve rüzgardan kaçınmaları gerekir.
Sinüzite Ne İyi Gelir? Sinüzit Nasıl Geçer? Sinüzite karşı bitkisel ne yapılır?
Sinüzitten veya sinüzitin verdiği rahatsızlıktan kurtulmak için bitkisel tedavi düşünenler, Prof. Dr. İbrahim Saraçoğlu’nun tavsiyesi Papatya Kürü ile şifa bulabilirler.
Prof. Dr. İbrahim Saraçoğlu, papatya kürünün oldukça etkili olduğunu, sinüzit sıkıntıları azalttığını dile getirmektedir.
Prof.Dr.İbrahim Saraçoğlu’nun Sinüzit için Papatya Kürü:
Bir kaba yarım litre kadar su konulup, kaynatılır. Kaynamakta olan suyun içine 3 çorba kaşığı kurutulmuş kır papatyası atılır.
Daha sonra başınızı havlu veya bir bez ile örterek, bu suyun buğusuna durun. Burnunuzdan nefes alıp verin.
Bu uygulamayı 5 dakika uygulayın. 5 dakika tamamlandıktan sonra yarım saat ara verip tekrar beş dakika aynı şekilde başınızı havlu ile örterek uygulayın.
Ertesi gün aynı şekilde 5 dakika uygulayıp yarım saat ara verin ve tekrar 5 dakika uygulayın.
Akıntının gelmeye başladığı gün 3 gün ara verin.
Papatya kürünün, Sinüzit tamamen kuruyana kadar uygulanması gerekir. Papatya kürü uygulamasının yarım bırakılması halinde sinüzit tekrar edebilir.

MİGREN AĞRILARI İÇİN BİTKİSEL ÇÖZÜM

Migren, çoğunlukla, tek taraflı, yoğun ve zonklayıcı tarzda bir başağrısıdır.
Bunun yanısıra, ışığa, sese, kokuya karşı hassaslık, görme bozukluğu ve bulantı ve kusma gibi şikayetler mevcuttur.
Migren atakları genellikle 4 ile 72 saat arasında sürer. Kişinin normal aktivitelerini engeller. Hem kişinin, hem de yakınlarının yaşam kalitesini bozar.
Migren ağrılarını ve ataklarını hafifletecek bitkisel tedavi bir tedavi düşürünüyor iseniz, Prof. İbrahim Saraçoğlu’nun tavsiyesi Biberiye Kürünü dikkate alabilirsiniz.
Prof. Dr. İbrahim Saraçoğlu’ndan Migren Ağrıları ve Atakları için Biberiye Kürü : Bir su bardağı su kaynatın. Kaynamış suya, 1 tatlı kaşığı biberiye bitkisini ilave edin ve 4 dakika kısık ateşte kaynatın. Ilıyınca süzün, şeker veya tatlandırıcı katmadan ılık ılık için.
1 ve 2. hafta, her gün, günde  3 defa taze taze hazırlayıp, için.
2. haftadan sonra, günde sadece 2 defa taze taza hazırlayıp, bir ay boyunca içilmelidir.
Bu kürü uyguladığınız zaman, ağrılarınızın şiddeti azalacak. Atak dönemlerinizin arasının uzadığını göreceksiniz.
Biberiye kürü, gut hastalığı için de, oldukça fayda sağlayacak bir kürdür.
Daha Şiddetli Migren Ağrıları için ise Aslanpençesi Kürü :
Biberiye yerine, düz yapraklı aslanpençesi kullanılır. Aynı şekilde hazırlanır ve uygulanır.




AĞIZ YARALARI İÇİN BİTKİSEL ÇÖZÜM

Ağızdaki Yaralar nasıl geçer? Ağız Yaraları için ne yapmak gerekir? Ağız Yaraları için Evde yapılabilecek doğal, bitki tedavisi nedir?
Bu rahatsızlık için, bu sorulara cevabı, Prof. Dr. İbrahim Saraçoğlu Kırkkilit Otu Kürü ile cevap veriyor.
Ağız Yaraları için Kırkkilit Otu Kürü:
Kırkkilit Otunun diğer adı atkuyruğudur.
* 1 su bardağı kaynar suyun içine 1 tatlı kaşığı kırkkilit otu koyun. 2 dakika kısık ateşte kaynatın. Ağzınız yanmayacak şekilde ılıyınca için. Karışımı tatlandırmak için bir şey koymayınız.
Günde 1 veya 2 bardak tüketin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder