15 Mayıs 2011 Pazar

BAZI ŞİFALI KÜR TARİFLERİ

Adet düzensizliği sorunu yaşayanların uygulayabileceği adet söktürücü etkili kür tarifi..
Malzemeler
- Maydanoz
- Civanperçemi
- Papatya
- Nane
- Kimyon
- Anason
- Rezene
- Karabaş Otu
- Adaçayı
- Nergis
- Safran
- Havuç tohumu
- Misk

Bu gibi bitkiler çay gibi demlenip günde 3–4 bardak içilir.
Ayrıca taze üvez meyvelerini de tüketmek gerekir.


Adet dönemlerinde aşırı adet kanaması sorunu olanların uygulayabileceği adet kanamalarına karşı bitkisel kür tarifi..
I. Formül
Malzemeler:
- 2 yemek kaşığı ufalanmış çoban çantası
- 2 yemek kaşığı ufalanmış atkuyruğu
 4 bardak soğuk suya 2 yemek kaşığı
ufalanmış çobançantası ve atkuyruğu bitkisi konulup,
ikisi birlikte 10 dakika bekletilir.
Bu karışımın 1 günde tüketilmesi gerekir.

II. Formül
Malzemeler:
- Bir tutam kereviz
- Bir tutam maydanoz
Bir tutam kereviz ile maydanoz kaynatılır.
 1 gece bekletilip, 3 gün sabahları aç karnına 1 bardak içilir


Topuk dikeni sorunu olanların uygulayabileceği şifalı kürler...
- 1 adet arpacık soğan fırında öldürülür. Daha sonra ikiye bölünerek topuk dikeninin üstüne konulur. Üzerine çorap giyilerek yatılır.
- Günde bir defa, bir kova sıcak suya, 1 çay bardağı kekik konulup, ılık hale gelince, hasta olan ayak bu suda 20–30 dakika kadar bekletilir.
- 4 adet elma kabuğu, 1 litre suda 10 dakika kaynatılır. 30 dakika demlenir ve süzülür. İki yemek arası saatlerde ve yatarken birer bardak içilir



Baharın gelişi ile beraber bahar alerjisi sorunu yaşayanlarında sayısı artıyor. Bahar elerjisinden kurtulmak için şifalı kür tariflerimizi uygulayabilirsiniz..

Malzemeler
- 10 adet karanfil
- 10 adet karabiber
- 10 gram zencefil
- 5 adet kabuk tarçın
- 5 gram ısırgan tozu
- 5 gram Mekke gülü (hibiskus)
- 10 gram zerdeçal
- 10 gram ekinezya
- 5 gram ayva yaprağı
- 5 gram alıç
- 1 gram kekik
- 5 gram kuşburnu
- 5 gram nane
- 5 gram papatya
- 5 gram meyan kökü
2 litre kaynayan suyun içine atılan malzemeler 10 dakika daha birlikte kaynatılır. Süzülen karışımdan sabah-akşam 1’er bardak içilir.



Kalp damar rahatsızlıklarına şifa kürü
1. Formül
Malzemeler
- Alıç yaprağı
- Alıç çiçeği
- Karabaş otu
Hazırlanışı: Tüm malzemeler karıştırılarak çay demler gibi demlenir, Sabah öğle akşam 1 fincan içilir.

2. Formül
Malzemeler
- Alıç meyvesi tozu

Yapılışı: 1 bardak sıcak suya 1 tatlı kaşığı alıç meyvesi tozu konularak demlenen karışımdan sabah akşam içilir.

 

3. Formül
Malzemeler
-         1 litre kaynatılmış soğutulmuş su veya alkali su
-         3 baş sarımsak
-         3 adet limon
-         1 gram kristal tuz (kaya tuzu)

Hazırlanışı:
Cam bir kavanozu 3 baş sarımsak ve kabukları soyulmuş 3 adet limon konularak 3 hafta bekletilir. Bu sürenin sonunda karışım tülbentle süzülür. Bu karışımdan 12 yaşa kadar olan çocukların günde 3 kere 1 tatlı kaşığı, yetişkinlerin ise yine günde 3 kere bir çorba kaşığı tüketmeleri önerilir.



Soğuk algınlığına yakalandıysanız soğuk algınlığı kürü uygulayarak daha kısa sürede bu rahatsızlıktan kurtulabilirsiniz. Soğuk algınlığı için hazırlanmış bu kürler vücut direncinzi artıracak ve soğık algınlığı ile mücadelinizde yardımcı olacaktır..

Soğuk algınlığında C vitamini ve çinko almak çok yararlıdır. Kivi, kuşburnu marmelâdı, taze narenciye, taze sivribiber ve maydanoz gibi yüksek oranda C vitamini içeren besinlerin bu dönemde bolca tüketilmesi gerekir.
Soğuk algınlığı için uygulayabileceğiniz kürler
-   Her bir fincan için, parmak ucu kadar kök zencefil, 1–2 parça hibiscus, 2 çay kaşığı kadar kuşburnu. Bütün bitkiler 1 tatlı kaşığı kadar ıhlamur çiçeği veya yaprağı, 1 adet karanfil 1 su bardağı kadar suya atılıp, 2–3 dakika kaynatılır ve 2–3 dakika kadar da demlenir. Çok ince bir dilim limonla, şekersiz olarak günde 3–4 fincan içilir.
-  1 tatlı kaşığı balı, 1,5 çay kaşığı toz zencefili ve 1 çay kaşığı toz zerdeçalı karıştırarak, macun yapıp sabah akşam yutmak faydalıdır.
-  1 bardak kaynar suya, 1 çay kaşığı tarçın konulur. 10 dakika bekletilip, günde 2–3 bardak içilir
-  Tarçın kabukları çay gibi kaynatılır, günde 2–3 bardak içilir
-  1 bardak kaynar suya, 2 gram ıhlamur tozu konulur. 10 dakika bekletilip, günde 3–5 bardak içilir.
-  2 bardak suya, 1 elma kabuğu, 1 tutam ıhlamur, bir miktar karanfil konulur. 5 dakika kaynatılıp, balla tatlandırılır. Sıcak olarak içilir.
-  1 bardak kaynar süte, 2–10 gram adaçayı konulur. 10 dakika bekletilip, günde 2–3 bardak içilir.


Yorgunluk günümüzün sık rastlanılan sorunlarındandır. Günlük hayatta karşılaşılan sorunlar enerjimizi tüketebilir. Ancak yorgunluğa karşı uygulayacağımız bitkisel formüller ve kürler ile enerjimizi artırabiliriz.

Meyankökü, ginseng, A,B,C ve E vitaminleri. Omega-3, balık yağı, kafein, arı poleni, arı sütü gibi ilaçlar doğal yorgunluğa karşı faydalıdır.
Adaçayı, biberiye, zencefil, kakule, kuşburnu, kekik çaylarının canlandırıcı etkileri vardır. Limon, fesleğen, kırmızı pul biber, zencefil, biberiye, kafur, mercan köşk, karanfil ve okaliptüsün kokusu canlandırıcı bir etkiye sahiptir.
Ayrıca susamyağı, biberiye, limon yağı ve kekik yağı gibi canlandırıcı yağların da karıştırıldığı aromatik masajların da enerji yükseltici özelliği vardır.
Yorgunluğa Yönelik Pratik Bitkisel Formüller
-   1 bardak kaynar suya, 4-10 gram oğul otu yaprağı (melisa otu) ufalanarak konulur. 10 dakika bekletilen çayın günde iki kere de tüketilmesi önerilir.
-   Günde 15-20 gram polen kullanılması tavsiye edilir. Bu işleme 15 gün devam edilip, 1 hafta ara verilir. Sonra yeniden başlanır.
-   1 çay kaşığı centiyane, nane ve melisa yaprağı karıştırılıp, 1 bardak kaynar suya konulur. 10 dakika bekletilen çaydan, günde iki kere içilmesi önerilir.
-   1 bardak kaynar suya, 4-10 gram karanfil konulur. 10 dakika bekletilen çaydan, günde 2 kere de tüketilmesi uygun olur.



Stres kaynaklı uykusuzluk problemleri yaşayanlara uykuyu düzene sokmaya yardımcı olmak için önerilen bitkisel kürler


-         Melisa, rezene, papatya ve anasondan oluşan bitki çayları içerdiği etken maddeler nedeniyle sakinleştirici özellik taşır.
-         1 su bardağı keçi sütüyle, 1 su bardağı ev yapımı yoğurdun karıştırılarak yatmadan önce içilmesi tavsiye edilir.
-         1 bardak kaynar suya 1 tatlı kaşığı ıhlamur konularak 10-15 dakika demlenir. Bu çayın yatmadan önce içilmesi önerilir.
-         Havuç ve kereviz sapının suyunun karıştırılarak içilmesi tavsiye edilir.
-         1 bardak kaynar suya, 1 tatlı kaşığı rezene toz halinde konulup, 10 dakika bekletilir. Şekerle tatlandırılan çayın yatmadan 1 saat önce tüketilmesi önerilir.
-         3-4 kaşık kurutulmuş melisa otu (oğul otu) 250 gram kaynar suya karıştırılarak demlenir. Uyku düzeni için kullanılması tavsiye edilir.
-         Papatya çayı yüzyıllardır uyku vakti içeceği olarak kullanılmıştır. Papatyanın içeriğinde bulunan “apigenin” sakinleştirici etkisi kanıtlanmıştır. 1 bardak kaynar suya atılan bir tutam papatyanın 10 dakika bekletildikten sonra, yatmadan önce içilmesi önerilir
-         Lavanta yağı, uykusuzluk da dahil olmak üzere her türlü rahatsızlık için tıbbi tedavinin yanında kullanılan bir bütünsel tıp metodudur. Lavanta yağının bazı bileşenleri hücre zarlarını etkileyerek, hücrelerin birbirleriyle olan etkileşimlerini keser. Yağ sinirlerindeki iletişimi yavaşlattığı için, huzursuzluk halini yatıştırarak uykuya geçmeyi hızlandırır. Ancak tüm lavanta türleri de sakinleştirici değildir. Bazı türleri özellikle de İspanyol lavantası, biberiye gibi sinirleri uyarıcı özelliklere sahiptir. Lavanta yağı satın alınırken yatıştırıcı etkisi olup olmadığına dikkat etmelisiniz.


Migren için önereceğimiz bitkisel kürleri düzenli olarak uygulamanız migren kaynaklı ağrılarınıızdan kurtulmanıza yardımcı olacaktır..

- Ağrı geldiği zaman kahvesi bol olan soğuk ve sade bir kahve içilmesi tavsiye edilir.
- 1 bardak kaynar suya 4–12 gram arasında kedi otu kökü konulup, 10 dakika bekletilir. Bu karışımdan yemeklerden önce günde 3 fincan tüketilmesi önerilir.
- Defne tohumu toz haline getirilip, 5 gram balla macun yapılarak tüketilmesi önerilir.
- 1 bardak kaynar suya 2–3 gram kekik konulup, 10 dakika demlenmeye bırakılır. Bu çaydan günde 3 bardak içilmesi tavsiye edilir.
- 1 bardak suya 2–4 gram anason konulup, 10 dakika demlenir. Bu çaydan günde 2–3 fincan içilmesi önerilir.
- 1 bardak kaynar suya 4–10 gram ufalanmış oğul otu yaprağı konulup, 10 dakika bekletilir. karışımdan günde 3 fincan içilmesi tavsiye edilir.
- 2 su bardağı kaynar su içine, birer tatlı kaşığı hafif ezilmiş defne, oğul otu ve fesleğen konularak, 15 dakika demlenir. Bu karışımdan ılık olarak günde 2–3 fincan içilmesi önerilir. Şeker hastalığı olmayanlar bitki çayını bir kaşık balla tatlandırabilir.
Not: Migren sorunlarında verilen kürlerin düzenli olarak en az 1 ay içilmeye devam edilmesi önerilir.


Kansızlık sorunu yaşayanların uygulaması önerilen şifalı kür tarifleri.. Bu kürleri uygulayarak Anemi (Kansızlık) sorununa karşı vücudunuzun direncini artırabilirsiniz..

Anemi (kansızlık) pek çok farklı şekilde tanımlanabilen kan rahatsızlığı olarak bilinmektedir. Bu kan rahatsızlığını kırmızı kan hücrelerinin fonksiyonlarında ve sayısındaki anormallik şeklinde ifade edebiliriz. Kırmızı kan hücreleriniz kırmızı rengini hemoglobinden alır, demir içeriği zengin protein oksijeni ciğerlerden vücudun diğer bölgelerine taşır. Anemi kırmızı kan hücrelerinin sayısını azalttığında ya da hücrelerin taşıyabileceği hemoglobin miktarını azalttığında vücudunuzun dokuları oksijenden yoksun kalır. Oksijen eksikliği tipik anemia türleri bulgularını üretir. Bu anemi bulguları: güçsüzlük, aşırı yorgunluk, solgun bir ten, nefes darlığı, düzensiz kalp atışıdır. Hatta çok şiddetli anemi felç, kalp krizi ve kalp tıkanıklığına da yol açabilmektedir. Demir eksikliği gibi bazı anemi türleri doğrudan kendileri rahatsızlığı yaratırken bazı anemilerde ise ardında dalak büyümesi ya da anti kanser ilaçlarının alımıyla sonuçlanan hemolitik anemia gibi bir hastalık yatmaktadır. Bazı anemi hastalıkları kolayca tedavi edilebilirken bazıları ise kronik ve hayatı tehdit edicidir.
Günümüzde moda olan çay ve fazlaca içilen sütte demirin tutulması ve vücuttan atılmasına sebep olur. Bilhassa günümzdeki stres, migren, baş ağrısı ve gerginliklerin sebebi alışkanlık haline getirdiğimiz, zamanlı zamansız içilen siyah çaydır. Çayı yemeklerden önce veya sonra içine birkaç damla limon veya karanfil atarak içmeniz hem faydasını arttıracak, hem de demir emilimini engelleyerek kansızlığa sebep olmayacaktır. Ayrıca zihin yorgunluğunuzun da ilacı olacaktır. Sınava hazırlanan talebeler için ideal bir terkiptir.
Kansızlık İçin Bitkisel Kürler
-  Çilek kökü, oğul otu, atkuyruğu, sinirli yaprak ve keklik çayları içilmelidir
-  Kabukları soyulmadan havuç ve turp rendelenir, çiğ olarak biraz da lahana ve ıspanak doğranır. Zeytinyağı ve limon katılıp salata halinde yenilir
- Günde 3 çay bardağı pancar suyu içilir. Kırmızı pancar bolca yenilir
- Yer elması haşlanarak yenilmelidir.
- 1 bardak kaynar suya, 4–10 gram maydanoz tohumu konulur. 10 dakika bekletilip, günde 2-3 bardak içilir.
- 1 bardak kaynar suya, 6–8 gram ufalanmış ısırgan yaprağı konulur. 10 dakika bekletilip, günde 2–3 bardak içilir
- 1 bardak kaynar suy, 2 gram ıhlamur konulur. 10 dakika bekletilip, günde 3–5 bardak içilir.
- 1 bardak kaynar suya, 3 gram zula otu konulur. 10 dakika bekletilip, günde 3 bardak içilir.



Yüksek tansiyon sorunu ciddi bir rahatsızlıktır. Genellikle tansiyonun 140/90 değerlerinden daha yüksek olduğu durumlar “yüksek tansiyon” olarak adlandırılır. Yüksek tansiyona karşı şifalı kür tarifini uygulayabilirsiniz..

Tansiyon yüksekliği çok ciddi bir rahatsızlıktır. Genellikle tansiyonun 140/90 değerlerinden daha yüksek olduğu durumlar “yüksek tansiyon” olarak adlandırılır. Geç kalmamış olmak için zaman zaman tansiyonu yani kan basıncını ölçtürmek gerekir. Yüksek tansiyonda hayvani besinler azaltılıp, nebati besinlere ağırlık verilmelidir. Günlük tuz tüketiminin bir çay kaşığının onda birini geçmemesine dikkat edilmelidir. Sarımsak, alıç çayı, limon, zeytin yaprağı çayının tansiyonu düşürücü özelliği vardır.
Pratik bitkisel kürler
- 1–2 çay kaşığı ince kıyılmış ökse otu 1 bardak soğuk suda 8–10 saat kadar demlenir. Bu çaydan tatlandırılmadan aç karnına içilir
- Günde 3–4 diş sarımsak yenilmelidir
- Alıç kalbi güçlendirici ve çalışma hareketlerini düzenleyici etkilere sahiptir. Kan basıncının düzenlenmesinde başarıyla kullanılabilir. Hiçbir yan etkisi yoktur. Günde 2–3 bardak alıç çayı balla tatlandırılarak aç karnına ya da öğün aralarında içilmelidir
- Sabahları aç karnına 4–5 ceviz içi yenilmesi tansiyonu düşürür. Uygulamaya uzun süre devam edilmelidir
- Biberiye çayı düşük tansiyona çok faydalıdır
- 1 bardak kaynar suya, 4–10 gram kimyon konulur. 10 dakika bekletilip, günde 2–3 bardak içilir
- 500 gram suya, 3 adet soğan ince ince doğranır. 1 gece bekletilip, süzülür. Günde 3 defa 1 fincan yemeklerden 30–60 dakika önce ya da sonra içilir.







Hiç yorum yok:

Yorum Gönder