16 Mayıs 2011 Pazartesi

BİTKİSEL TEDAVİ NEDİR?

- Bitkisel Tedavi
Dünya Sağlık Örgütü verilerine göre, sadece bitkisel tedaviden yararlanan dünya nüfusu oranı %80. Yurdumuzda kocakarı ilacı olarak bilinen, Lokman Hekim’in öğretileriyle hayat bulan bitkisel tedavi, sadece Türkiye’de değil dünyada da çok yaygın. Tıp da zaten bitkilerden faydalanıyor. Zaten bir çok ilacın hammaddesinin bitkilerden elde edildiğini biliyoruz.
Bitkisel tedavide hiç bir şekil de kimyasal katkı maddesi bulunan ilaçlar kullanılmaz. Daha çok sağlık sorunlarında hastalık için şifalı bilinen ve tespit edilen bitkiler kullanılmaktadır. Bu tedaviler daha çok halk tarafından yapılır. Çünkü hastaneler de ancak bitkisel çaylar tüketilebilmektedir. Onun dışında her hangi bir bitkisel tedavi uygulanmıyor. Ülkemizde son yıllar da zayıflama kapsülleri oldukça fazlasıyla çıkmıştır. Bu zayıflama kapsüllerinin içeriğinin tamamı bitkisel ürünlerden hazırlanmıştır.
Bir bitkinin bir hastalığa nasıl şifalı olduğunu anlamak için mutlaka testlerin yapılması gerekiyor. Bu testler sonucunda bitkide sağlık sorununu etkileyecek bir madde varsa bitki tedavi için kullanılır. Yurt dışında kullanılan bitkilerden biri kenevirdir. Kenevirin mutluluk hormonlarını güçlendirdiği açıklanıyor. Fakat yapılan araştırmalar sonucunda kenevirin vücuda oldukça zararlı olduğu tespit edilmiş ve yetiştirilmesi yasaklanmıştır. Buna göre her bitkinin şifalı ya da sağlık açısından faydalı olduğunu dile getiremeyebiliriz. Öncelikle bitkisel tedavi için kullanacağanız bitkileri önceden araştırın. Aksi takdir de sağlık problemleri yaşayabilirsiniz. Sağlıklı bir yaşam için de sebze ve meyveleri bollukla tüketmek sizin için faydalı olacaktır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder